دانلود پروژه بررسی بیولوژیکی دستگاه شنوایی خط جانبی در ماهیان مختلف
بررسی بیولوژیکی دستگاه شنوایی خط جانبی در ماهیان مختلف
فهرست مطالب
مقدمه ۴
اصطلاح Octavolateralis یا سیستم شنوایی ۵
آناتومی گوش داخلی و ضمائم آن ۷
مجاری نیم دایره ۷
سنگریزه های شنوایی ۹
مجموعه مژگانی ۱۱
الگوهای جهت یابی سلولهای شنوایی ۱۴
تفاوت های سلول های شنوایی ۱۸
ساختارهای کمکی شنوایی و ویژگی های آن ها ۲۰
آناتومی خط جانبی ۲۳
راههای ورودی و خروجی شنوایی ۲۶
گیرنده های مکانیکی خط جانبی ۲۸
سیستم وابران ۲۸
رفتار ماهیان و سیستم تعادل ۳۰
پایداری بینایی ۳۲
ارتباط شنوایی: صوت ۳۳
مکانیسم تولید صدا ۳۴
مثال هایی – از ارتباطات صوتی ۳۵
خط جانبی دررفتار ۳۶
تغذیه ۳۷
اجتماعات ۳۸
عمل سیستم داخلی شنوایی وتعادل ۳۹
شنوایی ۴۴
ماهی ها چگونه می شنوند؟ ۴۵
اطلاعات دقیق آستانه ای ۴۹
منابع صوتی متمرکز ۵۱
چرا ماهی ها می شنوند؟ ۵۴
چرا ماهی ها عمل Sven را انجام می دهند؟ ۵۶
شتاب، سرعت و تغییر حساسیت ۵۷
بسامد ۵۸
مطالعات تطبیقی ۵۹
سؤالات مهم ۶۳
سیستم شنوایی ۶۴
سیستم Vestibulaz 66
خط جانبی ۶۷
منابع فارسی ۶۹
منابع انگلیسی ۷۰
مقدمه
ماهیان به کمک دستگاه شنوایی – خط جانبی، صدا، ارتعاشات و سایر جابجایی های آب در محیط اطرافشان را احساس میکنند. این دستگاه دارای دو جزء اصلی، شامل گوش داخلی، دستگاه نوروماست خط جانبی است. گوش داخلی ماهیان، علاوه بردریافت صدا، جهت یابی یا تعادل فضای سه بعدی را نیز بر عهده دارد. این اندام، احساس جهتیابی در برابر جاذبه زمین را، حتی وقتی که ماهی در محیط های تاریک و پلاژیک به حالت معلق به سرمیبرد، امکان پذیر میسازد. دراین ترجمه سعی بر این است که مطالبی را در مورد شنوایی ماهیان استخوانی به تفصیل و در مورد ماهیان غضروفی به طورخلاصه ذکر گردد. بدیهی است که گستردگی مطالب پیش از این سمینار است. مثلاً در مورد مکانیسم تولید الکتریسیته و گیرنده های الکتریکی فقط به صورت خلاصه در ارتباط با خط جانبی مورد بحث قرارگرفته اند.
اصطلاح Octavolateralis یا سیستم شنوایی
واژه Octarolateralis با گوش داخلی، خط جانبی و سیستم های حسی مرتبط است که برای مدتی طولانی به عنوان سیستم تعادلی ـ صوتی شناخته شده بودند که این نام از تعبیراتی بود که در قدیم استعمال می شد و هردو سیستم را به عنوان یک دریافت کننده صوتی معرفی کرده بود که بوسیله پرده های مشابه از هم جدا شده اند و تصورات اولیه براین باور است که گوش داخلی از خط جانبی که حاوی ماده متشکله سلولهای شنوائی است، مشتق شده است. در صورتیکه گوش و خط جانبی بوسیله مشخصه های خود، نحوه تغذیه و اعمال اصلی آنها مشخص می شوند و به هیچ عنوان از یکدیگر مشتق نشده اند. ابتدا عمل مجموعه های مژگانی شرح داده می شود.
مجموعه های مژگانی دارای جهت یابی هایی هستند که با میزان حساسیت فیزیکی آنها که برای خم کردن این مجموعه ها بکار می رود در ارتباطند.
این جهت یابی بوسیله موقعیت خارج از مرکز ماده Kinotilium در یکطرف از مجموعه و انتقال تدریجی ولی زیاد Stereocilia که در سمت Kinotilium دارای طول بیشتر و در انتهای مجموعه دارای طول کمتری است تعیین می گردد.
خم شدن رشته ها در سمتی که طول بلندتر دارد سبب پلاریزاسیون داخل سلولی می شود و یک ولتاژ بالقوه ای در درون سلولهای شنوائی ایجاد می کند و با خم شدن به سمت مخالف از قطبی شدن بیش از حد جلوگیری می کند. بزرگی واکنش ها بستگی به خم شدن دارد و بوسیله اندازه گیری برحسب نانومتر محاسبه می شود.
خم شدن دسته ها در جهتی به جز جهت اصلی واکنشی را طرح ریزی می کند که ارتباط کسینوسی با خم شدن دسته ها دارد. خاصیت این واکنش برداری این است که به سلولهای شنوایی یک مکانیسم بالقوه ای برهدایت مستقیم واکنش ها و جهت یابی مرکز صوت در آب می دهد.
هرغشاء حسی در ارگانهای داخلی، دارای سلولهای مژگانی جهت دار است که امر الگوهایی مجزا وابسته به قطبیت سلولها قراردارد.
:: موضوعات مرتبط:
پروژه ها ,
,
:: برچسبها:
دانلود پروژه بررسی بیولوژیکی دستگاه شنوایی خط جانبی در ماهیان مختلف ,
:: بازدید از این مطلب : 411
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0